Google Penalty

Varför Google Penalty?

Google bråkar inte i onödan – om ditt innehåll inte följer Googles riktlinjer för kvalitet i användarupplevelsen, straffar de dig med att din webbplats i slutar visas i sökresultaten eller tar bort domänen helt från indexeringen. Google indexerar alla hemsidor på sina egna servrar, detta för att få full kontroll på vad som skall visas i SERP:en (sökresutlatet). Så när du gör en sökning på internet via Google är du inne i deras servrar och söker, inte på internet som många verkar tro. Google indexerar och styr nästan all sökning globalt, så du vill verkligen inte bli straffad här. Finns du inte indexerad så finns du inte på internet helt enkelt.

Har du blivit straffad kan vägen till återhämtning ta månader och utan några som helst garantier att få domänen indexerad hos Google igen. Det är viktigt att förebygga och vara medveten om Googles aktuella riktlinjer och förbättra webbplatsens innehåll för att inte drabbas av Google Penalty. Om du behöver hjälp med riktlinjerna eller i den svåra processen att få tillbaka rankningen på Google kan Digital IQ hjälpa dig!

Vilken typ av Google-straff har vi att göra med?

Manuella påföljder ger dig en anmälan via Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools). Om din trafik har fallit av och du inte kan hitta din webbplats i sökresultaten även när du googlar det exakta företagsnamnet, kolla GSC för en varning.

I search Console kan du se orsaken till straffet och du får lite vägledning om hur det går att lösa problemet.

Hur lång tid det tar att bli av med straffet beror först på hur snabbt du kan ta bort problemen och/eller förbättra innehållet. Vissa påföljder har lösts i dagar, medan många tar veckor eller månader. Det är vanligt att en förfrågan till Google att ta bort straffet inte lyckas vid ett första försök.

Tips: Vi kan hjälpa till att få bort din manuella straff tidigare än att göra det ensam!

kan vara svårare. Du får inga meddelanden — du märker bara att trafiken minskar. För att vidta åtgärder måste du gräva djupare i Googles kvalitetsriktlinjer och läsa på hur Googles sökalgoritm uppdaterats. Därefter måste du granska dina sidor och se på vilket sätt de bryter mot googles riktlinjer. Det innebär att du analyserar din länkprofil, tar bort dubbletter av innehåll, biffar upp tunt innehåll, tar bort spam teknik som tex. fyllning av nyckelord och generellt följer Googles kvalitetsinställningar. När kommer Google ranka min webbplats normalt igen? Att ta bort en Google penalty och få tillbaka din ranking är två olika saker. Din ranking kommer förmodligen att ta minst tre månader att verkligen återhämta sig. En del av problemet är att inkommande länkar som används för att stötta upp din ranking kanske inte längre gynnar dig. Dessutom kan konkurrenter ha ökat för att befästa sina egna höga rankningar under tiden. Så, återhämtning ranking kommer förmodligen att kräva en befäst SEO-kampanj. Nytt innehåll av högre kvalitet för att imponera på mänskliga läsare och robotar. Att locka inkommande länkar naturligt från välrenommerade källor. Ta bort spår av spam SEO och göra saker på rätt sätt. Det tar tid, men dessa ansträngningar kan få dig tillbaka dit du var, och förhoppningsvis bättre. Få hjälp med Google Straff Recovery Det skulle vara oärligt att garantera en viss tidsram för Googles straff återhämtning. Vad Digital IQ kan lova är att vi vet hur vi löser SEO-misstag och förbättrar din ranking — snabbt och effektivt. Genom att göra det ensam går många småföretag igenom flera omprövningsrundor och ser aldrig sina rankningar återhämta sig, inte ens efter en manuell straff borttagning. Därför kommer våra kunder till oss för SEO och innehålls marknadsförings expertis. Om din trafik har fallit av kan du kontakta dig för att diskutera hur du på bästa sätt skall bli av med din Google penalty och öka din sökrankning på ett hållbart sätt.


Please fill in your information below and we will get to work. Provide admin login to your website.

[simpay id="146"]